Over de groepsaankoop

Initiatief door Veneco 

Deze groepsaankoop voor glas is een initiatief van de intercommunale Veneco. De gemeenten Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Eeklo, Evergem, Gavere, Lievegem, Lochristi, Kaprijke, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate en Zulte hebben zich geëngageerd om dit initiatief onder de aandacht van hun inwoners te brengen. De groepsaankoop kadert binnen de gemeentelijke (en Vlaamse) doelstelling om het renovatietempo van particuliere woningen te verhogen. 

Organisatie door Energent

De organisatie van de groepsaankoop en de begeleiding van deelnemers wordt uitgevoerd door Energent. Energent is een energiecoöperatie in handen van meer dan 1.250 burgers. Voor meer info over Energent, kan je terecht op de website. Voor de groepsaankoop werden prijs- en technische afspraken gemaakt met twee partner-aannemers. Deze prijzen werden met hen vastgelegd op basis van de veronderstelling dat minimum 100 gezinnen zouden investeren in glasvervanging. 

Begeleiding door Energent

Verder is dit project meer dan een gewone groepsaankoop. Naast een offerte wordt door Energent voorzien in een investeringsanalyse per deelnemende woning, werfopvolging en hulp van aanvraag van jouw premies. Je staat er dus niet alleen voor en kan alles zonder zorgen uit handen geven, mét kwaliteitsgarantie en aan een voordelige prijs via de groepsaankoop. Ook krijgt iedere deelnemer een gratis energie-advies aan huis. Dit energie-advies wil jou een beter inzicht geven over een langetermijnplan voor de verdere energetische aanpak van je woning.

Financiering

Energent wordt voor dit project betaald door Fluvius via de Burenpremie. Dit is een premie die in het leven is geroepen voor renovatie-begeleiders. Verder vraagt Energent 3% op elke betaalde factuur. Dit bedrag wordt gefactureerd aan de aannemer.